søndag den 22. april 2012

Et projekt af tre måneders varighed


Ja, jeg dyrker nu kartofler i en spand på altanen. En gang om ugen skal de hyppes, og om ca. 12 uger, når blomsterne på planten begynder at åbne sig, så skal der høstes.

4 kommentarer:

 1. Det er godt nok en smart ide, det dersens... :-)Jeg skal 100% prøve det næste år, på min altan... Men hvordan hypper man kartofler i en spand???? Oplys mig, please :-)

  Fra dags dato, fremtidig følger af din blog.

  Bedste sommerhilsner fra Duddi

  SvarSlet
 2. Hej Duddi

  Tusind tak for din kommentar, den blev jeg glad for :-)!

  Det med at hyppe kartofler i en spand, det er meget enkelt. Man skal bare sørge for, at kartoflerne er dækket med jord, ellers bliver de grønne og kan ikke spises. Det er nok at drysse en smule jord ovenpå og klappe lidt. Jeg har kun haft brug for at gøre det få gange.

  Jeg fik idéen fra Claus Meyers bog: "Madmod for børn og voksne". Her er der mange gode forslag til at dyrke afgrøder på meget lidt plads.

  Og så kan jeg da fortælle dig, at jeg lige har lavet etiketter på mine blogindlæg. Klik f.eks. på "Kartoflen i spanden", så kan du se plantens udvikling ...

  Mange hilsner
  fra Bente

  SvarSlet
 3. Hej Bente :-)
  Jeg tillader mig at spørge dig, om du har erfaring med jordbærplanter på din altan?? God sommer til dig, når den altså kommer! ;-)

  Bedste hilsner Duddi

  SvarSlet
 4. Hej Duddi
  Tak for din kommentar :-)!
  Nej, jeg har ikke erfaring med jordbærplanter. Af spiseligt har jeg erfaring med kartofler, hindbær, krydderurter og så mit æbletræ, der dog ikke har givet æbler endnu, men jeg håber det sker i år.
  I år tror jeg ikke vi skal have kartofler, selv om vi var rigtig glade for det sidste år. Det var et skønt måltid! I stedet prøver vi rødløg, som kommer til at vokse i de sorte spande, som kartoflerne var i sidste år. Så kan vi tage et løg af gangen og bruge i maden. Så får vi udbytte af høsten over længere tid.
  God sommer til dig, og held og lykke med jordbærplanterne, hvis du prøver dem! Jeg har hørt, at det skulle kunne lade sig gøre at have jordbær i altankasser. Skriv og fortæl en dag hvordan det går!

  SvarSlet